Playa de Palma Mallorca | uitgebreide informatie en de beste tips voor een vakantie in Playa de Palma op het geweldige eiland Mallorca. Ga goed voorbereid op vakantie met hulp van de informatie van onze websites. Denk aan de beste hotels, mooiste stranden, attracties, bezienswaardigheden, appartementen, klimaat, tips, accomodatie en meer.
Booking.com

Zonvakantie Playa de Palma

Playa de Palma is niet ver verwijderd van Palma, de hoofdstad van Mallorca. Deze levendige badplaats is samen met El Arenal het uitgaanscentrum van het eiland. Dit betekent dat Playa de Palma de perfecte bestemming is voor jongeren. In het hoogseizoen weten de jongeren de weg te vinden naar de discotheken. Buiten het hoogseizoen verblijven vooral gezinnen in deze badplaats. Playa de Palma heeft alles wat je nodig hebt voor een geslaagde zonvakantie: een mooi strand, gezellige boulevard, restaurants, winkels en een prachtige mooie omgeving. Er is hier bovendien een groot aanbod aan recreatieve activiteiten voor alle leeftijden.

Het strand

Playa de Palma is geliefd bij zonaanbidders vanwege het schitterende strand. Het witte zandstrand is maar liefst 4 kilometer lang en 50 meter breed. Het strand loopt daarnaast geleidelijk af, waardoor het een geschikte plek is voor kinderen om te spelen en zwemmen. Dit strand heeft een blauwe milieuvlag ontvangen. Hiermee wordt aangeduid dat het water en het strand schoon zijn. Er zijn daarnaast verschillende faciliteiten aanwezig zoals een snackbar, douches, toiletten en een EHBO-post. In de drukke periodes is er ook toezicht aanwezig. Je hebt hier ook de mogelijkheid om ligbedden en parasols te huren.

Uitgaan in Playa de Palma

Elke zomer zijn er veel jongeren die in deze badplaats verblijven vanwege het fantastische uitgaansleven. Opmerkelijk is dat vooral Duitse jongeren op Playa de Palma afkomen. Je zult hier echter ook veel andere nationaliteiten tegenkomen. Als jongere heb je hier de keuze uit verschillende bars en kroegen. Deze zijn voornamelijk aan de boulevard te vinden. Er zijn ook een aantal grote discotheken in deze badplaats te vinden. Hier wordt feestgevierd tot de zon weer opkomt. Een aantal bekende uitgaansgelegenheden in deze plaats zijn: RIU Palace, Megapark en Bierkonig.

Leuke activiteiten om te ondernemen

Je kunt in Playa de Palma natuurlijk veel meer doen dan op het strand liggen of uitgaan. Wat dacht je van de groene omgeving te verkennen door te gaan wandelen of fietsen in de natuur? Of ga winkelen en een hapje eten bij de gezellige boulevard. Het is ook mogelijk om te gaan golfen of paardrijden. Vanwege de ligging aan zee kun je ook diverse watersporten zoals windsurfen, waterskien, duiken, waterfietsen of parasailen. Ook de bananenboot mag niet ontbreken. Met het openbaar vervoer ben je ook zo in de hoofdstad van Mallo