Cala d'Or Mallorca uitgebreide informatie en tips over Cala d'Or Mallorca. Ga goed voorbereid op vakantie naar het geweldige Cala d'Or Mallorca met de informatie van onze websites. Denk aan de beste hotels, mooiste stranden, attracties, bezienswaardigheden, appartementen, klimaat, tips, accomodatie en meer.
Booking.com

Zonovergoten vakantie in Cala d'Or

In het zuidoosten van Mallorca ligt Cala d'Or, wat letterlijk de ‘Gouden Baai' betekent. Je kunt vast wel bedenken waarom deze plaats zo wordt genoemd. De goudkleurige zandstranden in de magnifieke baaien zijn voor veel vakantiegangers de reden om Cala d'Or te kiezen als uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie. Dit gebied wordt daarnaast gezien als een van de mooiste en meest bestemmingen op het eiland. De baaien worden omgeven door rijke bossen, de stranden hebben fijn wit zand en de zee heeft een prachtige blauwgroene kleur. Dankzij deze elementen is Cala d'Or een paradijselijke bestemming die je niet meer wilt verlaten.

De magnifieke stranden

Het bijzondere aan deze plek, is dat er vijf kleine stranden gelegen zijn in pittoreske baaien. De stranden zijn prachtig om te zien, maar ook erg klein. Hierdoor kan het in de zomermaanden lastig zijn om een vrij plekje te vinden. Serena Beach is het meest noordelijke en rustige strand. Het voelt aan als een verborgen paradijs, omdat hier geen bars, restaurants of winkels te vinden zijn. De nabijgelegen strand Cala Ferrara, Cala Esmeralda en Gran liggen in een toeristische omgeving en beschikken over verschillende faciliteiten. Cala d'Or ligt het dichtstbij de haven. Deze beschutte baai is schitterend en daarom erg populair.

Wat is er te doen in Cala d'Or?

Naast wegdromen op de schitterende stranden, kun je ook de natuur induiken. Huur bijvoorbeeld een fiets en ga naar het Mondragó National Park. Dit is de thuisbasis van veel bijzondere vogelsoorten en ook hier kun je fraaie strandjes aantreffen. Veel vakantiegangers gaan ook snorkelen, duiken of maken van een boottocht. Tijdens jouw vakantie krijg je ook de gelegenheid om de authentieke Spaanse sfeer te ervaren. In het centrum vind je talloze winkels, bars, flamencobars en restaurants. Dans vrolijk mee met de Spanjaarden of geniet van de lekkerste tapas.

Voor wie is deze plaats een geschikte vakantiebestemming?

Dankzij haar ligging in het oosten heeft Cala d'Or geen last van de weersinvloeden die veroorzaakt worden door de Tramontana. Dit is een de benaming voor een bijzondere windconditie. Je hebt dus een zongarantie op deze bestemming. Deze badplaats is daarom geschikt voor zonaanbidders. Vanwege de fantastische baaien en stranden is het ook een mooie bestemming voor strandliefhebbers. Ook gezinnen met kinderen kunnen hier terecht voor een hemelse vakantie.

Appartementen in Cala d'Or Mallorca

Hieronder staan een aantal van onze favoriete appartementen in Cala d'Or Mallorca.


Hotels in Cala d'Or Mallorca

Hieronder staan een aantal van onze favoriete hotels in Cala d'Or Mallorca.