Cala Ratjada Mallorca. Lees deze uitgebreide informatie en tips over Cala Ratjada. Ga goed voorbereid op vakantie naar zonnig Mallorca met deze informatie van. Denk aan de beste hotels, mooiste stranden, attracties, bezienswaardigheden, appartementen, klimaat, tips, accomodatie en meer in Cala Ratjada.
Booking.com

Cala Ratjada

Heb jij al weleens gehoord over Cala Ratjada? Dit is een badplaats gelegen aan de noordoostelijke kust van het Spaanse eiland Mallorca. Het voormalige vissersdorpje ligt op ongeveer 80 kilometer van de hoofdstad. Net zoals de meeste dorpen op Mallorca is het hier vooral in de zomer erg gezellig. Deze plek wordt vaak gekozen als vakantiebestemming vanwege de prachtige groene omgeving en de mooie stranden. Het kan daarnaast beschreven worden als een levendige badplaats met vertier voor jong en oud. Cala Ratjada is vooral populair bij Duitse vakantiegangers.

Wat is er te doen in Cala Ratjada?

Deze stad is het dichtstbijzijnde punt van Mallorca tot het buureiland Menorca. Op een heldere dag is het zelfs mogelijk om Ciutadella, de oude hoofdstad van Menorca te zien. Je kunt een veerboot nemen naar deze stad voor een dagtrip. Het is ook leuk om in Cala Ratjada te blijven om te gaan golfen, snorkelen, mountainbiken of wandelen. In de avonden kun je hier gezellig een cocktail drinken of naar de discotheek. Ben je vroeg wakker op de zaterdagochtend? Bezoek dan de markt op Placa del Pins.

Flaneren op de boulevard of de haven en naar het strand

Het hart van Cala Ratjada ligt rondom het havengebied en de lange wandelpromenade achter het strand. Zowel in de haven als de boulevard kun je veel restaurants, bars, winkels en uitgaansgelegenheden vinden. Strandliefhebbers hebben de keuze uit drie stranden: Playa Son Moll, Cala Agulla en Cala Gat. In de zomermaanden komen veel toeristen naar de stranden om te zonnebaden of om een verfrissende duik te nemen in het turquoise water. De verschillende stranden liggen op loopafstand van elkaar. Het is ook leuk om een keer door te lopen naar de vuurtoren van Capdera.

De groene omgeving ontdekken

Aan de rand van dit plaatsje ligt een prachtig beschermd natuurgebied genaamd Parc Natural de la Península de Llevant. Natuurliefhebbers moeten zeker een bezoekje aan dit bijzondere natuurpark brengen. Hier kun je mooie wandelingen maken door een landschap dat gelijkenissen toont met de Schotse Hooglanden. Of kies voor een wandelroute die je langs mooie strandjes brengt. Je kunt hier ook genieten van een spectaculaire uitzicht over de ruige kustlijn en vogels spotten.

Appartementen in Cala Ratjada

Hieronder staan een aantal van onze favoriete appartementen in Cala Ratjada.

Appartement Lliteras

Appartement Lliteras
vanaf 401 EURO meer info

Aparthotel Club Cala Ratjada

Aparthotel Club Cala Ratjada
vanaf 357 EURO meer info

Aparthotel Diamant

Aparthotel Diamant
vanaf 541 EURO meer info

Aparthotel Prinsotel La Pineda

Aparthotel Prinsotel La Pineda
vanaf 409 EURO meer info

Aparthotel Allsun Lago Playa Park

Aparthotel Allsun Lago Playa Park
vanaf 416 EURO meer info


Hotels in Cala Ratjada

Hieronder staan een aantal van onze favoriete hotels in Cala Ratjada.

Hotel Cala Gat

Hotel Cala Gat
vanaf 602 EURO meer info

Cala Gat

Cala Gat
vanaf 602 EURO meer info

Lago Garden Apartsuites en Spa

Lago Garden Apartsuites en Spa
vanaf 740 EURO meer info

Bella Playa en Spa

Bella Playa en Spa
vanaf 619 EURO meer info

Illot Suites en Spa

Illot Suites en Spa
vanaf 507 EURO meer info