Alcudia In het noorden van Mallorca ligt de plaats Alcúdia. Lees onze uitgebreide beschrijving van deze populaire badplaats op Mallorca, lees onze tips en bekijk de mooiste accomodaties van Alcudia.
Booking.com

Het beste van twee werelden in Alcúdia

In het noorden van Mallorca ligt de plaats Alcúdia. Deze plaatsnaam wordt zowel gebruikt om de stad als de populaire badplaats aan te duiden. Een ding is zeker: beide plekken zijn toeristische trekpleisters. De stad Alcúdia is een van de oudste nederzettingen van het eiland. Dit is goed terug te zien aan het prachtige middeleeuwse centrum. Niet ver gelegen van deze ommuurde stad ligt het kustdorpje Port d ’Alcúdia. Dit pittoreske vissersdorpje wordt in de zomermaanden door veel vakantiegangers bezocht. In dit artikel lees je meer over de stad en de badplaats.

Middeleeuws Alcúdia

De stad Alcúdia is een oude nederzetting gesticht door de Romeinen. Deze stad is een verborgen juweeltje met een interessante geschiedenis. Het prachtige middeleeuwse centrum is uniek en deze stad heeft een schat aan bezienswaardigheden. Je kunt hier uren ronddwalen in het doolhof van straten. Onderweg kun restanten van huizen uit de Romeinse tijd tegenkomen. Ook de overblijfselen van een amfitheater zijn in Alcúdia te bewonderen. Het is een aanrader om een bezoek te brengen aan deze unieke stad. Hier ervaar je namelijk het authentieke Mallorca.

Zon, zee en strand in Port d ‘Alcúdia

Op vijf minuten afstand van de oude stad ligt Port d ‘Alcúdia. Dit was voorheen een slaperig vissersdorpje, maar door de jaren heen is het uitgegroeid tot een levendige badplaats. Het hagelwitte zandstrand is kilometers lang en de zee heeft hier een prachtige lichtblauwe kleur. Hoe verder je naar het oosten trekt, hoe rustiger de stranden zijn. In deze badplaats kun je veel watersporten uitoefenen. Voorbeelden zijn: zeilen, windsurfen, parasailen en duiken. Je kunt vanaf de haven ook leuke boottochtjes maken. Langs het strand loopt de charmante promenade. Hier zul je talloze terrasjes, bars, winkels en restaurants aantreffen.

Dingen om te doen in de omgeving van Alcúdia

Heb je geen zin om cultuur te snuiven in het historische centrum of om op het strand te liggen? Er zijn genoeg andere leuke dingen in te doen in de omgeving. Hierbij kun je denken aan fietsen, golfen of wandelen. Je kunt ook een bezoekje brengen aan het mooie natuurreservaat Albufera. Voor gezinnen met kinderen is het waterpark Hidropark een aanrader voor een dagje waterpret. Je kunt hier tevens heerlijk culinair genieten. Er zijn veel restaurants waar je typische Mallorcaanse gerechten kunt proeven.

Appartementen in Alcudia

Hieronder staan een aantal van onze favoriete appartementen in Alcudia.


Hotels in Alcudia

Hieronder staan een aantal van onze favoriete hotels in Alcudia.

Viva Sunrise

Viva Sunrise
vanaf 372 EURO
Bekijk hotel

Alua Soul Alcudia Bay

Alua Soul Alcudia Bay
vanaf 412 EURO
Bekijk hotel

PortBlue Club Pollentia Resort & Spa

PortBlue Club Pollentia Resort & Spa
vanaf 271 EURO
Bekijk Hotel

JS Sol de Alcudia

JS Sol de Alcudia
vanaf 390 EURO
Bekijk Hotel

Orquidea Playa

Orquidea Playa
vanaf 248 EURO
Bekijk Hotel